Härlig promenad i solen.

Idag levererade vädret och jag & Emelie begav oss ut på en promenad. Blev sammanlagt en mil eftersom jag först gick in till Emelie. Hoppas ni får en trevlig söndag, puss.


Fredag, helg och sportlov.

Äntligen fredag, helg och sportlov, kan knappt bli bättre? Har spenderat dagen i skolan, sedan sålt bröd utanför Konsum till våran klassresa. Har även gottat i mig hallon, och lite ost & kex. Har inget bättre för mig idag, så det blir en myskväll hemma bara. Puss på er!


Cozy wednesday

Hejsan. Det var några dagar sedan nu.. Jag sitter hemma och har åkt på en liten förkylning. Och eftersom dagen endast skulle bestå utav innebandy kände jag mig inte direkt så pigg på det.
Så vad har hänt under de senaste dagarna? Jo, jag har firat min fina storasyster som fyllt 18, hade riktigt roligt och träffade massor av nytt folk. Varit ledig och umgicks med Julia, Elin, Emelie och Marcus. Ätit på max med Emelie, och gymmat. Haha, halvt händelserika dagar iaf.. Nu ska jag mysa i soffan, puss.


Tattoo inspiration


Efterlängtade fredag.

Hejsan. Då var det fredag och helg, superskönt. Igårkväll hade jag en myskväll med två av mina fina bästa vänner, Elin och Emelie. Vi firade alla hjärtans dag med en massa onyttigheter och hade det väldigt trevligt. Ska bara ta det lugnt denna fredag, och åka till Lisa med familjen & gratta henne eftersom hon fyller hela 18 år imorgon. Så va händer i helgen? Jo, jag ska fira Lisa, idag och imorgon. Imorgon blir det 18årsfest för henne, och på söndag vet jag inte riktigt vad som händer, skulle vilja ut på isbanetävlingen i Årsunda, men det får vi allt se hur det blir med det. Superskönt med helg iaf, efter en konstig och rätt slapp vecka i skolan. 
Bjuder på lite instagrambilder från senaste tiden. 
 

Hjärtkladdkaka


Today's inspiration

Jag hittade en baseballjacka igår i lite oversize på Bikbok. Tänk vad snyggt att matcha i sommar med högmidjade jeansshorts, vit tshirt, låga nike air force eller converse, stora solglasögon osv. Herregud vad snyggt, jag vill ha en baseballjacka! 

Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag. 
Vaknade i vanlig tid imorse och gjorde mig iordning, sen ringer min mentor och berättar att jag börjar 1 idag, så här sitter jag, i väntan på ingenting.. Idag är det i alla fall alla hjärtans dag, och vad ska vi säga om det? Jo, all hets som uppstår pga ensamhet. Överallt på instagram, twitter & facebook ser man inlägg som t.ex kan se ut så här; ''Ensam på alla hjärtans dag, kul..'' Oftast menar dom då ensam pga att dom är singel, inte har någon pojk/flickvän osv. 
Men är denna dag så viktig? Alltså, är det så viktigt att ha en pojk/flickvän just idag, bara för att det är den s.k '
'Alla hjärtans dag''. 
 
Jag tycker det är tråkigt att just på en sådan här dag, att folk ska vara ledsna, för att dom inte har någon att dela den med. Men tänk om lite, tänk på eran familj, era vänner, alla nära och kära. Det behöver inte vara en flick/pojkvän ni ska dela denna dag med. 
Jag ska tillbringa min kväll med två av mina närmsta vänner, vilket kommer bli jättetrevligt med kladdkaka, chips, dipp, och hallonsoda. 
 
Så allihopa som tycker sig vara ''ensamma'' idag. Baka eller laga något gott, och bjud någon vän, släkting eller familjemedlem. Berätta för någon hur mycket du uppskattar denna person, ge någon en kram, gör ett fint alla hjärtans dagkort, eller om du känner för det, bara låtsas att det är en vanlig dag, för det är det ju egentligen.. 

Svar angående frukosttips.

Fick en fråga utav en tjej hur jag bar mig åt att variera mellan mina frukostar, vad som är bra osv.. Så jag tänkte svara på det. 
Visste ni att frukost är det viktigaste målet på dagen? Äter man frukost håller man blodsockret på en jämn nivå, och slipper sötsuget. Sen kan man självklart göra bättre/sämre val av vilken frukost man väljer att äta på morgonen. Det kan självklart handla om tid, då jag också vet hur mycket enklare det är att ligga kvar i sängen en halvtimme till än att gå upp och göra iordning en ordentlig frukost. 
 
Känner ni igen när ni sitter på lektionen innan lunch, och håller på att bli vansinnig på att ni inte får gå och äta? Hade ni gjort ett bättre val utav frukost på morgonen, hade både humöret och blodsockret varit på en bättre nivå, och ni hade inte varit lika hungriga.
 
Tro mig, ni kommer må så mycket bättre, och känna er så mycket piggare om ni istället för att ligga kvar och snooza en halvtimme, går upp och gör en stadig frukost. Slutpratat om det. Jag tänkte ge er lite tips och inspiration på vad man skulle kunna äta för frukost, som är enkel, god, och håller blodsockret på en bra nivå. 
 
Några exempel på frukostar;
Fil/yoghurt & bär, eller flingor, kokt ägg, smörgås med mycket pålägg, te, äggröra, havregrynsgröt med hallon, bananpannkaka med frukt och bär, smoothie bestående av naturell yoghurt, frukt&bär och lite honung som sötning. 
 
Min absoluta favorit som frukost är helt klart hallon, blåbär och banansmoothie, hårdbrödmacka med mycket pålägg, och en stor kopp te. 
Med den håller jag mig till lunchtid, utan att dö av hunger.. 
 
Här har ni lite exempel på frukostar, som är goda, och ett bra val. 

Lördagmorgon

Godmorgon världen. Äntligen fick man sova ut lite efter en tröttsam skolvecka med två nationella prov, och lite annat plugg. Tycker dom knappt att det är skönt att sova för länge, vill inte sova bort hela dagen. Så vad händer idag då? Ingen aning faktiskt, tror inte någonting händer. Hade planerat att gå på bio med min lillkusin och mamma, men eftersom mamma gått och blivit sjuk så får det bli en annan gång. Just nu sitter jag iaf och avnjuter en underbart god frukost bestående av; äpple och kanelbröd, fil & bär, och egengjord apelsinjuice. Mummmms, frukost är det bästa på dagen, helt klart! Hoppas ni får en trevlig lördag. 

Some wants for this spring.

Varför växer inte pengar på träd? Har så mycket jag vill ha till våren, ååh..
wanties
 

6:e Februari.

Hejsan. Har dela dagen idag haft nationella prov i Svenska. Vi hade läsförståelse vilket var väldigt enkelt! Har nu varit hemma ett tag och sitter just nu och avnjuter en fantastiskt god lunch. Senare idag ska jag bara ta det lugnt, och sedan bege mig mot Emelie, imorgon ska vi till Kungsberget med skolan, vilket kommer bli jättekul. Vi hörs och syns hörrni, puss på er alla! 

JANUARI 2013


Underbara skiddag.

Hej. Hade till att börja med en jättetrevlig kväll hos Emma igår. Imorse åkte jag och Emelie till kungsberget och har spenderat dagen där. Vi har haft jättetrevligt iaf! Backarna var bra och solen sken, som det ska vara! Senare idag ska jag städa, plugga och träna. Typiskt söndagsgöra! Vi hörs, puss! 

Vårkänslor.

 Hejsan hoppsan. Idag får man verkligen vårkänslor, vilket väder liksom!! Sol, plusgradet och droppade snö från taket. Snart är våren här. Nu är det även äntligen fredag, och gud så skönt det ska bli med helg. Har dessvärre inga riktiga planer för idag, så blir nog bara en mysfredag hemma med god mat osv. Hoppas ni alla haft en bra fredag, och får en trevlig helg!